Verder met het verlies van je kindje

Je hebt je kindje verloren tijdens of na de zwangerschap en je zit vast in het verdriet en het gemis.

Herken je dit?

 • je hebt geen idee hoe je verder moet met de grote wond in je hart
 • het is niet te verkroppen dat je je kindje nooit (meer) in je armen kunt hebben
 • je leven is stil komen staan en je voelt je alleen met je verdriet
 • je omgeving zegt “is het nog niet over?” of “denk je er nog steeds aan?”
 • je voelt dat je verdriet er bijna niet mag zijn of ze begrijpen je niet waardoor je je eenzaam voelt

Hoe zou het voor je zijn als je

 • weer zicht hebt op een lichtpuntje in deze donkere tijd
 • je het gemis en het verdriet meer kunt toelaten. Het hoeft niet weg, het verdriet blijft bij je, wel wordt het steeds zachter
 • snapt dat je omgeving geen idee heeft wat jij doormaakt, ze kunnen het alleen begrijpen als ze het zelf meegemaakt hebben
 • weet dat je je gevoelens serieus mag nemen en mag huilen en boos zijn
 • het verlies gaat erkennen en kunt leven met alle liefde voor je kindje in je hart

Een interview met DTV Nieuws op 18 oktober 2019. Mijn werk, het registreren van kindjes sinds 4 februari 2019 en Lichtjesceremonie op 2 november 2019 komen ter sprake. Mijn praktijk is inmiddels aan huis.

Nadat je bij mij bent geweest kun je

 • weer dromen en plannen gaan maken voor de toekomst met je kindje in je hart
 • ervaren dat je kindje altijd bij je blijft, alleen niet fysiek. Je houdt altijd van je kindje en jullie blijven verbonden
 • weer gaan doen wat je zo graag wilt, er is een leven na het verlies van je kindje
 • open en eerlijk vertellen over je kindje, het verdriet en verlies maar ook de mooie ervaringen benoemen die voelen als een verrijking van je leven
 • jezelf toestaan ook verdrietig te mogen zijn. Gevoelens komen en gaan en dat mag.

Ik ondersteun je in het traject Verder met het verlies van je kindje. Dat bestaat uit vijf gesprekken van anderhalf uur over een periode van ongeveer 3 maanden in mijn praktijk aan huis of per Skype. Je mag je verhaal vertellen, we kijken naar je grootste pijn en je diepste verlangen en gaan kijken hoe je naar de toekomst toe meer rust en zacht verdriet kunt gaan ervaren. Je investeert  450 euro in jezelf op weg naar weer leven en genieten met je kindje in je hart. Hieronder staan ervaringen van mama’s die mijn traject doorlopen hebben.

Hier kun je je aanmelden voor het traject

Verder met het verlies van je kindje

Fijn dat ik na al die jaren mijn verhaal kan delen!

Bij binnenkomst werd ik hartelijk verwelkomt door jou en je nam mij mee naar een erg fijne ruimte. Het voelt daar erg goed! Je liet me mijn verhaal doen en je luisterde vol aandacht, je oordeelt niet. Het was fijn om weer eens heel mijn verhaal te doen en te weten dat Esmee erbij hoort,… Lees verder “Fijn dat ik na al die jaren mijn verhaal kan delen!”

Heidi

Na de gesprekken met Jeanette ga ik iedere keer positief en lichter naar huis

Bij het tweede en derde gesprek gaan we verder met de gevolgen van het verdriet. Zie ik het alleen als een groot verdriet, of kan ik er ook iets positiefs uithalen. Heel snel kun je in je verdriet blijven hangen en jezelf een slachtoffer voelen. Maar het verlies van mijn dochter heeft er wel voor… Lees verder “Na de gesprekken met Jeanette ga ik iedere keer positief en lichter naar huis”

Heidi

Bij jou kan ik mijn verhaal doen zoals het is

De gesprekken die we afgelopen keren hebben gehad zetten me aan het denken, in positieve zin. Je laat me inzien dat ik niet altijd sterk hoef te zijn en dat ik er ook mag zijn met mijn eigen verhaal en het verdriet wat daarbij hoort. Ik vind zelf vaak en snel dat ik me niet… Lees verder “Bij jou kan ik mijn verhaal doen zoals het is”

Manouk

Deze ochtend besef ik dat ik erg gegroeid ben door mijn gesprekken met Vlindermama

Mijn vierde bezoek aan Vlindermama begon erg speciaal. Het was de eerste ochtend die mij een herfstgevoel gaf. Ik houd van de herfst. Iedere keer als ik hier naartoe ga, denk ik aan de periode ervoor. Deze ochtend besef ik dat ik erg gegroeid ben door mijn gesprekken met Vlindermama. Voor mijn gevoel kan ik… Lees verder “Deze ochtend besef ik dat ik erg gegroeid ben door mijn gesprekken met Vlindermama”

Heidi

Voorheen gaf ik vooral mezelf de schuld van de misgelopen zwangerschappen.

Dit is de recentie van Manouk na het doorlopen van het traject van 5 gesprekken bij mij. Ik ondersteun moeders met alle vormen van verlies van kindjes, ook als ze heel klein zijn. Manouk: “Onlangs heb ik het laatste gesprek bij Jeanette gehad. In de gesprekken die ik met haar heb gehad heb ik veel… Lees verder “Voorheen gaf ik vooral mezelf de schuld van de misgelopen zwangerschappen.”

Manouk

Hier kun je je aanmelden voor het traject

Verder met het verlies van je kindje