Vlindermama Creatief Impressie van de ziel

Als je ooit een miskraam hebt gehad, een kind of kinderen in de zwangerschap of in de jaren erna verloor of je bent de oma van zo’n kind of kinderen dan is dat een heel heftige ervaring die je leven op z’n kop zet. In deze tijd maar zeker ook jaren geleden toen er heel weinig aandacht en ruimte was voor deze verliezen.

Om nu wel aandacht te kunnen geven aan je kind(eren) of kleinkind(eren) en je ervaringen bied ik de workshop

                                              Vlindermama Creatief Impressie van de ziel

aan met Petra.

Petra legt uit: “Ik maak al jaren impressies van de ziel voor mensen en een paar keer heb ik een impressie van de ziel mogen maken voor vrouwen die een miskraam hadden gehad. Dit was voor mij en voor hen een bijzondere ervaring. Mede omdat het kindje vaak  voelbaar is en dichtbij wanneer je bewust contact met ze maakt. Wanneer jij je er voor openstelt dan zullen zij hun prachtige energie en wijsheid met je delen. Ze willen zo graag dat je blij en gelukkig bent.

Ik maakte er ook eentje voor mijn (overleden) zus. Een jaar voordat ze stierf, kregen we het over de traumatische ervaring die ze had gehad in haar pubertijd toen ze een abortus moest plegen. Ze had er zelf niet echt voor gekozen maar er werd destijds beslist door de moeders omdat zij en haar vriendje nog maar 16 waren. Daarna is er nooit meer over gesproken. Het was een taboe. Het moment dat ik de impressie van de ziel aan haar liet zien, barstte ze in tranen uit en zei: Ze heette Sarah…. ik wist dit niet maar deze naam had ze zelf in haar verwerking bedacht voor haar ongeboren kindje. Het was helend voor haar. De creatie heeft, totdat ze stierf, vlakbij haar gehangen naast haar bed. Zij wist dat ze Sarah weer zou ontmoeten als ze zelf over zou gaan. Een rust kwam er in haar. En de woorden die er bij me door kwamen raakten haar diep en hebben haar geholpen om het verdriet dat er nog zat, los te laten.

Hoe mooi is het  om de impressie van de ziel door moeder of oma  zelf te laten maken. Iets wat zo dichtbij en dierbaar is zichtbaar te maken en een stem te geven.”

Petra neemt je mee in een visualisatie waarbij je contact gaat maken met het kindje dat overgegaan is.  Afgestemd op de energie van dat kindje (mocht je een foto hebben, neem die dan mee) maken we daarna met ecoline een impressie van het zieltje. (ervaring met creativiteit is niet nodig) Je mag erop vertrouwen dat dit het beeld is dat jou gegeven wordt. Daarna gaan we kijken of er nog verder mee gewerkt mag worden met potloden, pastelkrijt, poscastiften.

Als de creatie klaar is dan stellen we ons open voor woorden die willen komen of voor een kort gedichtje die past bij de creatie en die speciaal voor jou bestemd is.

Jeanette en Petra zullen deze bijzondere en helende workshop begeleiden en zorgen samen voor een veilige bedding waarin je je ervaringen en verdriet mag en kunt delen. Daarom en vanwege de corona-maatregelen van de overheid kiezen we voor een kleine groep van maximaal 3 deelnemers op 1,5 meter.

De workshop wordt gegeven op donderdag 12 november 2020 om 19:30 uur op De Bongerd 60 in Oss. Uiterlijk om 22:00 uur sluiten we af. Inloop vanaf 19:00 uur.

Je bijdrage voor de workshop inclusief materialen, drinken en lekkers is minimaal 25 euro. Kijk hier want ik doe het iets anders!

Aanmelden kan per mail naar jeanette@vlindermama.nl. Daarna ontvang je een bevestiging en meer informatie.

We begroeten je graag op donderdag 12 november. Tot dan!

Lieve groet van Petra en Jeanette

 

Recensie

Een heel liefdevolle, zachte en troostende energie.

“Het was een erg bijzondere avond waar de energie van deze kindjes sterk voelbaar was. Een heel liefdevolle, zachte en troostende energie. Vervolgens liet ik ze een boodschap via hun eigen handen schrijven. Het was ontroerend om de boodschappen te horen van de vrouwen. Ze waren troostend en gaven aan dat de zieltjes van de kinderen dichtbij ze zijn, naar hen kijken en hen helpen op hun levenspad.” Petra (na de eerste workshop in februari 2020. De creatie is van Jeanette.

Ik kon over mijn dochter praten zonder dat het stil valt

Een heel mooie workshop, zacht, liefdevol zijn de eerste woorden die in me opkomen. Het voelde ook heel vertrouwd met mensen die ik nog nooit eerder ontmoet had. Petra en Jeanette zijn allebei heel bevlogen in wat ze doen en geven tegelijkertijd ook de ruimte om zelf te ervaren wat er gebeurt als je met de ecoline aan de slag gaat. Samen delen van ervaringen na het schrijven geeft m.i. een mooie verbinding tussen de deelnemers. Wat mij verder opviel was dat ik heel dankbaar was dat ik over mijn dochter kon praten zonder dat het stil valt, wat in gesprekken wel eens gebeurt omdat anderen niet weten hoe te reageren. De volgende dag bruiste ik nog van energie, de tekening blijft me ook nog steeds boeien en staat te pronken in onze huiskamer. Astrid